Pályázati felhívás - Fiatal kurátorok részére

A Tallinni Magyar Intézet, a cARTc Közhasznú Kulturális Egyesület és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület közösen pályázatot hirdet fiatal kurátorok számára.

A pályázat tartalma és a pályázók köre:
Kortárs magyar képzőművészeti kiállítás tervezése Észtországba a 2011-2012-es évadra. A pályázatra 35 évnél fiatalabb kurátorok, művészeti szakemberek valamint művészek pályázhatnak.

Jelentkezési határidő: 2011. augusztus 27.

A pályázat célja, hogy lehetőséget biztosítson fiatal magyar kurátorok és művészeti szakemberek részére nemzetközi színtéren történő kiállítások szervezésére. Így kívánják bevonni a szakmai életbe a fiatal szakembereket, akik ezáltal elkezdhetik munkakapcsolataik kiépítését és egyúttal gyakorlatot is szereznek. A kiállítások a kortárs magyar képzőművészet nemzetközi szinten történő jobb megismertetését célozzák azáltal, hogy azt egyben szélesebb összefüggésbe helyezik. A pályázat elbírálásánál ezért előnyt élvez, ha a magyar művészek mellett észt alkotók is szerepelnek a koncepcióban. A koncepció lehet egyéni vagy csoportos kiállítás.
A kiállítások kidolgozásánál figyelembe kell venni a megvalósíthatósági szempontokat (installálás, szállíthatóság, csak már elkészült művekkel lehet jelentkezni). A koncepciót egy adott helyre kell megtervezni, amelyet a pályázathoz csatolt kiállítási helyek listájából kell kiválasztani.
Jelentkezési határidő: 2011. augusztus 27.
A pályázatra jelentkezni a www.cartc.hu oldalon lehet, ahonnan a lehetséges kiállítóhelyek adatai is letölthetők.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése