Mit forgatsz a fejedben?

Ne csak gondolkodj, ne tétlenkedj. Ha filmet is forgatnál, készíts könyvtrailert, más néven könyvfilmet. A prae.hu általános művészeti portál könyvek előzeteseként szolgáló mozgóképi alkotások készítésére, illetve megrendelésre készített alkotások versenyeztetésére hirdet pályázatot. Nevezési díjat nem kell fizetned, de több százezer forintot nyerhetsz! A zsűriben Benedek Anna, Divinyi Réka, Fabricius Gábor, Forgács Nóra Kinga, Herendi Gábor és M. Tóth Géza.

A tett halála az okostojás. Ha munkahelyeden vagy szűkebb környezetedben tűnik fel (egymagában vagy tömegesen), tartsd távol magad ettől a jelenségtől. Maradj a saját utadon, a tettek mezején. Forgass könyvfilmet, s pályázz vele!

Pályázati határidő: 2012. augusztus 21., éjfél.
A pályázatot két kategóriában hirdetjük meg.

1. Profi kategória:
kiadói megrendelésre készített könyvtrailerrel pályázhatnak kiadók, vagy az előzeteseket készítő műhelyek.

A zsűri tagjai: Benedek Anna a prae.hu irodalmi rovatvezetője, Divinyi Réka forgatókönyvíró, Fabricius Gábor reklámszakember, Forgács Nóra Kinga, a prae.hu filmes rovatvezetője, Herendi Gábor filmrendező, M. Tóth Géza animációs filmrendező.

2. Free style kategóriában
pályázhat bárki. Téma: a pályázathoz társuló kiadók által megadott címlisták bármely, tetszés szerint kiválasztott könyvéhez 2012. augusztus 21. éjfélig beküldött könyvtrailerrel.

A kiadók folyamatosan, de legkésőbb 2012. június 30-ig a pályázók rendelkezésére bocsátják a könyv szerzőjét, címét, szinopszisát, s egy jellemző részletét – a könyv tehát lehet, hogy már elkészült, de lehet, hogy csak a pályázat leadása után jelenik meg.

Magánszemélyek, csoportok, cégek, nonprofit szervezetek egyaránt pályázhatnak bármelyik kiadó bármelyik felhívására. Nyertest a kiadók maguk hirdetnek, ha kedvükre való pályamunka érkezik.

A nyertes pályázat készítői minden nyertes pályázat után 60.000 forint díjazásban részesülnek
, amit a kiadók a kiíró, a prae.hu portált megjelentető Palimpszeszt Kulturális Alapítvánnyal kötött együttműködési megállapodásban garantálnak.

Téma

Mozgóképi alkotásokat, könyvelőzeteseket / könyvtrailereket / könyvfilmeket várunk bármilyen műfajban (az áldokumentumtól az animációs filmig), melyek egy-egy konkrét könyvhöz kapcsolódnak, így annak reklámjaként is felfoghatók, ugyanakkor új, kreatív formát jelentenek a könyv és az olvasás népszerűsítésében.

Kiíró

A prae.hu általános művészeti portál kiadója, a Palimpszeszt Kulturális Alapítvány

Formátum

DV-AVI fájlformátum és flv, 720×576-os felbontásban.
Mobiltelefonnal készült anyagokat is elfogadunk, a megfelelő formátumba konvertálva.

Határidő

A nevezés és a kész anyagok leadásának határideje: 2012. augusztus 21., éjfél.
A nevezés egy e-mail elküldésének a formájában történik (a méret miatt valamely óriásfájlküldő segítségével) a palyazat.prae.hu@gmail.com címre. Érvényes az a pályázat, amelyre visszaigazoló levelet kapott a pályázó az e-mailcímére.

A pályázatnak tartalmaznia kell:
Profi kategóriában:
  • a trailert megrendelő kiadó nevét
  • a trailer alapjául szolgáló könyv szerzőjét és címét
  • a trailer készítőinek nevét (cégnév / magánszemély / alkotócsoport esetén annak neve mellett egy felelős magánszemélyé)
Free Style kategóriában:
  • a trailer alapjául szolgáló könyv kiadóját, szerzőjét és címét
  • a trailer készítőinek nevét (cégnév / magánszemély / alkotócsoport esetén annak neve mellett egy felelős magánszemélyé)
A versenyre kizárólag saját alkotások nevezhetők be, melynek jogtulajdonosa a pályázó vagy ha kiadónak készült a film, annak megrendelője.

A versenyre magánemberek, cégek, alkotócsoportok nevezhetnek, csoportok esetén kérjük megnevezni a nevükben eljáró személyt.

Egy pályázó által beadható pályázatok maximális száma nincs meghatározva.
A díjak átadására és az eredményhirdetésre 2012. szeptemberében kerül sor a Jövőnéző Művészeti Fesztiválon.

Zsűrizés

Profi kategóriában hazai művészeti és marketing szakemberekből álló zsűri értékeli a beérkezett pályamunkákat. A zsűri tagjai: Benedek Anna a prae.hu irodalmi rovatvezetője, Divinyi Réka forgatókönyvíró, Fabricius Gábor reklámszakember, Forgács Nóra Kinga, a prae.hu filmes rovatvezetője, Herendi Gábor filmrendező, M. Tóth Géza Oscar-díjas animációs filmrendező.

Free Style kategóriában a pályázatban részt vevő kiadók értékelik a saját címeikre beérkező pályamunkákat.

A közönségdíjat szavazás útján a közönség ítéli oda szavazással, amire augusztus 21-ikét követően a prae.hu portálon nyílik lehetőség.

Díjazás

Profi kategóriában: 300.000. Ft 200.000 Ft, 100.000 Ft

A Free Style kategóriában
a nyertes pályamunkákat a kiadók megvásárolják, legalább 60.000 forint + áfáért.

Közönségdíj: 200.000 Ft

A www.prae.hu oldalon a Jövőnéző menüpontban 2012. május 24-től folyamatosan tájékoztatunk a kiírással kapcsolatos aktuális újdonságokról.

Jogi vonatkozások
  1. Kiírók jogosultak felhasználni a pályaműveket, az anyagon feltüntetve a pályázót. A beküldött pályaművek a pályázó tulajdonában maradnak, ezeket a verseny szervezői változtatás nélkül jogosultak felhasználni, illetve részleteiben vagy egészben könyvben, videokazettán, multimédia-eszközön, vagy internetes honlapon megjeleníteni.
  2. A pályázó a pályamű beküldésével szavatol azért, hogy a beküldött pályamunkák saját szellemi alkotásai, valamint nem sértik a Magyarországon hatályos törvényeket, etikai normákat vagy harmadik személyek jogos érdekeit, szerzői jogait.
  3. A pályamunkában esetlegesen szerepelő termékek, jogilag védett márkajelzések logóinak, arculati elemeinek szerepeltetéséhez, másodlagos felhasználáshoz kérjük a jogtulajdonos írásos hozzájárulását.
  4. A pályázó magánszemély vagy jogi személy vállalja a büntető- és polgári jogi felelősséget és a jogkövetkezményeket.

forrás: palyazatok.org

1 megjegyzés:

  1. Lehet hogy én voltam figyelmetlen de nem találom a lehetséges könyvek listáját. Merre keressem?

    VálaszTörlés