12. ARC pályázat

„…Jó kedvvel, bőséggel…”
/Kölcsey Ferenc, Himnusz/

12. ARC - PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Csupán három kiragadott szó! Egymást erősítve masszívan megállnak mégis. Ha nem itt élnénk, ha nem ismernénk álmunkból felriadva is a szövegkörnyezetet, akkor is tudnánk, miről van szó; legalapvetőbb jogainkról, méltóságunkról, legőszintébb vágyainkról. Mi mindenről még?!
Mi befolyásolja, hogy közelebb kerüljünk a jókedvhez és a bőséghez? Mit teszel te, hogy elérd ezeket? Hogy látod, mit tesznek ezekért a környezetedben élők?

Rendelkezz szabadon e három szóval! Helyezd az ismert kontextusba, vagy kezeld attól függetlenül azokat! Bátran emeld új környezetbe, társíts hozzájuk bármit, amit csak akarsz!
Mi foglalkoztat?  Mi nem hagy nyugodni mostanában? Mi zakatol a fejedben éjszakákon át? Add ki magadból a 12. ARC-on!

A pályázatok leadási határideje: 2012. július 03. kedd

Az ARC továbbra is szellemi játszótér, pacifista dühöngő, spirituális talponálló.

A pályázat a véleménynyilvánítás szabadságát kínálja fel, ezért bármilyen témával pályázhatsz! Használd ki, hogy az ARC olyan fórum, ahol – akár megtartva, akár elvetve a plakát műfaji kereteit – megkötések és korlátozások nélkül hagyhatsz nyomot!

Oszd meg a gondolataidat, és megélheted azt a felemelő érzést, hogy nem vagy egyedül! Mert ez a közösség kifejezetten rád kíváncsi, függetlenül attól, milyen kitüntetéseket, címeket, végzettséget szereztél, vagy milyen munkakörben, beosztásban vagy!

Pályázz! Legyél kiállító!
Pályaművedet óriásplakát (fekvő) vagy A0-ás (álló) formátumban készítsd el! Ld. technikai feltételek!
 
 
ARC+
Magyar spiritusz
Témagazda: ELMŰ-ÉMÁSZ 


 
Szent-Györgyi Albert, Gábor Dénes, Bolyai János, Csontváry Kosztka Tivadar, Kaffka Margit, Polcz Alain, Bartók Béla néhány példája a magyar tehetségnek, találékonyságnak. Talán az ő nevük is hozzájárult ahhoz, hogy a magyarságról kialakuljon a „találékony nemzet” sztereotípiája.

Bizonyítsd be óriásplakáton vagy hirdetőoszlopon, hogy mennyire igaz ez az állítás! Plakátod szereplője legyen olyan ember, aki bár nem tett szert világraszóló hírnévre, egyedülálló megoldást eszelt ki valamely problémára. A tehetségek nem feltétlenül keresik a rivaldafényt! Sőt, talán tisztában sincsenek azzal, hogy egyedit, különlegeset hoztak létre. Lehetnek egyszerű, hétköznapi emberek, akik nem világmegváltó céllal, pusztán a maguk kedvére, környezetük életének megkönnyítésére alkottak, vagy teljes odaadással élnek hivatásuknak és ez vezette el őket egyedülálló megoldásokhoz. Az unikális dolgokban, legyenek komolyak vagy könnyed hangvételűek, mindig megcsillan a szellem!

Szereplődet a rá jellemző tevékenység közben, illetve találmányával együtt mutasd be plakátodon!
Örökítsd meg a „magyar spirituszt”!

 
Figyelem! E pályázati témát óriásplakát illetve MAHIR oszlop kategóriában hirdetjük meg. A MAHIR oszlop kategóriában vedd számításba tervezéskor az oszlop hengeres formáját, és körbejárhatóságát! Három alkotás kerül e kategóriában kiválasztásra. A kiállításon mindegyik alkotás önállóan, külön oszlopon jelenik majd meg, befedve az oszlop teljes felületét. A méretre vonatkozó adatokat ld. a Technikai feltételek fejezetben! Óriásplakát formátumban 11 alkotás kerül bemutatásra a 12. ARC kiállításon.

HAUG (Hugarian Adobe Users Group) különdíj
A HAUG különdíját a 12. ARC zsűrije annak az alkotónak ítéli oda, aki a legkreatívabb, leginnovatívabb módon alkalmazza a digitális grafikai és tipográfiai megoldásokat versenyművén.

Forrás:
www.arcmagazin.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése