Madách Musical Pályázat

A Madách Színház ismételten pályázatot hirdet új magyar musical megalkotására.

A pályázat részletei
A pályázaton kizárólag olyan művek vehetnek részt, melyek még nem kerültek nyilvános színpadi előadásra, továbbá a 2010-ben meghirdetett pályázatra már beadott musicalekkel sem lehet újra pályázni. A pályázaton egy pályázó egy művel vehet részt.

A nyertes pályamű bemutatásra kerül a Madách Színház Stúdiószínpadán.


Pályázati határidő: 2012. szeptember 3. hétfő


A pályázat lebonyolítása meghatározott szakaszokból áll.


I. szakasz
2012. szeptember 3. hétfő, 24.00 óráig
A pályázatra való jelentkezés beadásának időpontja.
Ekkora várjuk a jelentkezéseket e-mailben, az alkotók neveivel és a készülő művek címeivel.


II. szakasz

2012. december 3. hétfő, 24.00 óráig
Beadásra kerül a készülő művek öt dala, egy jelenete, és szinopszisa. Ennek alapján határoz a zsűri a kieső, illetve a versenyben maradó művekről. A döntést kb. három hónap múlva a továbbjutottak számára prezentáció követi, ahol a szerzők bemutatják a fenti darabrészleteket.


III. szakasz
2013. május 27. hétfő, 24.00 óráig

Beadásra kerül a kiválasztott művek teljes zenei anyaga demo felvételen, szövegkönyve és kottaanyaga (valamennyi anyagot CD-n kérünk). Ezek alapján határoz a zsűri a versenyben maradó művekről.
 

Az eredmény publikálását követő hónapokban a kiválasztott művekből 30 perces koncertszerű bemutató készül, a szerzők betanításában. A koncertszerű bemutatók színpadra állításához a Madách Színház előadókat, technikai segítséget és helyiséget biztosít.

IV. szakasz
2013. október 16-17. szerda-csütörtök
A Madách Színház Stúdiószínpadán bemutatásra kerülnek a kiválasztott művek 30 perces koncertszerű feldolgozásai, a szerző által létrehozott zenei kísérettel.
Ezt követően dönt a zsűri a nyertes pályaműről.


V. szakasz
A díjnyertes mű bemutatója a Madách Színház Stúdiószínpadán
A díjnyertes mű bemutatójára a 2013/2014-es évad során kerül sor. A bemutatóhoz szükséges zenekíséretet, vagy zenei alapot a szerző biztosítja.


A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy második és harmadik helyet is kiadjon, és esetlegesen ezeket a műveket is bemutassa.


Mindazon művekre, melyek 30 perces koncertszerű feldolgozásban bemutatásra kerültek, a Madách Színház 6 hónapig opciós jogot köt ki annak esetleges nagyszínházi bemutatójára.


A színház fenntartja magának a jogot, hogy a pályázat időtartama alatt a beadott művekből korlátozás nélkül bármilyen részletet – nem kereskedelmi hasznosításra – promóciós célra felhasználhasson.


A színház a résztvevőket és az érdeklődőket a honlapján keresztül tájékoztatja a pályázat fejleményeiről.


A pályázó a pályázat beadásával tudomásul veszi és elfogadja a fenti feltételeket.


A pályázatra való jelentkezéseket kérjük a kiírásban megjelölt időpontig elektronikus formában elküldeni Papp Máriának a palyazat@madachszinhaz.hu e-mail címre.


A zsűri tagjai – ugyanúgy, mint az első pályázat esetében – Malek Andrea színművésznő, Kocsák Tibor zeneszerző, Müller Péter író, Tihanyi Ákos koreográfus és Szirtes Tamás rendező, a zsűri elnöke.


A pályázat benyújtása

Jelentkezni 2012. szeptember 3-ig lehet.


Kapcsolat

Papp Mária
Telefon: 06-1-4782005
E-mail: palyazat@madachszinhaz.hu


Tovább a pályázat honlapjára

Madách Musical Pályázat

forrás: palyazatmenedzser.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése