Ez csúcs!

A Kétágú Hegy Természetvédelmi és Kulturális Közhasznú Egyesület az idei, immár VII. országos természetfilm-fesztiválhoz kapcsolódóan (Pusztaszer, 2011. augusztus 5-7.) “Ez csúcs!” címmel One Minute Mobile Video felhívást tesz közzé maximum 1 perces, kizárólag mobiltelefonon és magyarországi helyszíneken rögzített, és “gépben vágott”, azaz utólagosan vágóprogramokkal nem manipulált, természetfilmnek nevezhető etűdök elkészítésére, kortól, nemtől függetlenül. A pályaművek posztolásának záró időpontja: 2011. július 1. 24:00 óra.


Idei témánk: Magyarország középhegységeink ismert vagy kevésbé ismert kilátópontjairól készített panorámafelvételek (pl. Kőris-hegy, Tar-kő, Kis-Gerecse stb.), valamint híres sziklák, sziklaformák, sziklacsoportok és sziklakibúvások (pl. Babás szerkövek, Pengő-kő, Vadálló-kövek stb.) megörökítése, a lehetőségekhez képest kreatív és egyéni módon.

Az elkészült pályaművek aláfestő zenéje csak a felvétel környezetében hallható természetes zajhatás (patak csobogása, szél fújása stb.) lehet. Abban az esetben, ha a szerző narrációval is szeretné ellátni a művét, ezt csak a helyszínen, a felvétel készítése közben teheti meg, utólag nem. Tehát: csak természetesen.
Az elkészült pályaműveket kérjük valamely, a szerző által preferált videomegosztóra (YouTube, Vimeo stb.) feltölteni, és a linket a rendezvény Facebook oldalán posztolni: http://www.facebook.com/naturfilmfest

1. az alkotó nevének (e-mail elérhetőségét),
2. a felvétel címének és a készítés pontos helyszínének (pl. Vadálló-kövek, Visegrádi-hegység),
3. valamint az alkotónak a műre vonatkozó rövid megjegyzésének feltüntetésével.

Figyelem! A feltöltött videó összes játékideje nem lépheti túl a 60 másodpercet! A játékidő túllépése az alkotás versenyből történő kizárását vonhatja maga után.

A pályaművek posztolásának záró időpontja: 2011. július 1. 24:00 óra.

A feltöltött videókra 2011. augusztus 1. 24:00 óráig lehet szavazni (lájkolni). (Tehát célszerű minél előbb feltölteni a videót, hogy azt a szavazás lezártáig minél többen megnézhessék és véleményezhessék.)
A beérkezett pályaművekről a közönség szavazata dönt, vagyis a legtöbb, ún. lájkolást (tetszést arató szavazatot) begyűjtő videó alkotója nyeri a versenyt.
A győztes jutalma sem marad el: egy hétvégét (2 vendégéjszakát) tölthet el kettesben, teljes ellátás mellett egy falusi vendégváró helyen, egy hangulatos parasztházban. A pályadíj az útiköltséget nem tartalmazza!
A díj átadására a VII. országos természetfilm-fesztivál díjátadó ünnepségén kerül sor, 2011. augusztus 7-én, Pusztaszeren.
További információ:
Csabai Ferenc projektmenedzser
www.pusztaszer.hu
csabaif@pusztaszer.hu

Forrás: www.palyazatok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése