WORK4YOUTH - fotópályázat

Az ILO nemzetközi fotópályázatot hirdet “WORK4YOUTH” címen

Az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete (ILO) fotópályázatot hirdet, hogy felhívja a figyelmet a fiatalok foglalkoztatási válságára, a munkahelyi kihívásokra, amelyekkel a fiatalok szembesülnek, és amelyeket képesek leküzdeni. A “WORK4YOUTH” fotópályázat szponzora a MasterCard Alapítvány.

Genf (ILO) – Az ILO Ifjúsági Foglalkoztatási Programja fotópályázatot hirdet, amelynek középpontjában a fiatal munkavállalók állnak. A fotópályázat az ILO budapesti székhelyű Közép- és Kelet-Európai Irodájával és Méltányos Munka Szakértői Csoportjával partnerségben és a MasterCard Alapítvány támogatásával kerül megszervezésre.

Pályázati határidő: 2013. április 15.

A fotópályázat célja felhívni a figyelmet azokra a kihívásokra, amelyekkel a fiatalok szembesülnek a munkahelyen, továbbá azokra az innovatív ötletekre, amelyekkel ezeket a kihívásokat kezelik.

A résztvevők által benyújtott fotóknak a fiatalokat kell ábrázolnia munka közben (különböző helyeken és körülmények között) kreatív és eredeti módon.

A pályázaton indulóktól a következő témákhoz kapcsolódó felvételeket várjuk: munkakörülmények, nők útjában álló akadályok; diszkrimináció; informális foglalkoztatás; vállalkozók; dolgozó szegények; migráció; bizonytalan foglalkoztatás; vidék gazdasága; stb.

A zsűri összesen öt díjat oszt ki két kategóriában:

Nemzetközi kategória: Az összes beadott pályamű közül

1) Legjobb fotó: 1000 USD

2) Második legjobb fotó: 500 USD

3) Ifjúsági díj (18 és 29 év közötti pályázók): 800 USD

Regionális kategória: A közép- és kelet-európai régióból beadott pályaművek közül

4) Legjobb közép- és kelet-európai fotó: 1000 USD

5) Közép- és kelet-európai ifjúsági díj (18 és 29 év közötti pályázók): 800 USD

A nyertes fotók egy online fotókiállításon szerepelnek majd.

A fényképeket, a hivatalos nevezési lappal együtt, az alábbi email címre küldjék a tárgy mezőben feltüntetve a pályázó lakóhely szerinti országát és életkorát: ilophotocontest@gmail.com.

Kérjük, hogy a résztvevők személyenként maximum öt fotót adjanak le 2013. április 15. 23:59 (közép-európai idő) előtt. A világ minden részéről várjuk a pályaműveket.

A részvétellel kapcsolatos részletes feltételeket lásd: http://www.ilo.org/budapest/information-resources/information-resources/WCMS_195761/lang--en/index.htm

Egy kép felér ezer szóval. Legyenek láthatóak a fiatalok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése