André Kertész centenáriumi fotópályázat

Hatalmas árnyas fáival, eredeti kabinsoraival, napozó teraszaival, a kerthelyiség fejszobros kapuzatával, fedett medencéjének kiképzésével a múlt századelő békés hangulatát idézi fel a város szívében, a Hévíz tó területén 100 éve megnyílt műemlék-együttes.

A világhírű André Kertész 1917-ben itt készítette „Víz alatt” című korszakalkotó fotóját. (Nem véletlen, hogy az 1984-es látogatásakor is megpihent e fák alatt.)

André Kertész emlékére és tiszteletére 2012-ben, a centenárium évében a Szent István Strandfürdő, a Duna Múzeum (Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum) és a Bajor Ágost Művelődési Ház az Esztergomi Art Fotográfiai Stúdióval közösen pályázatot hirdet meg az ISTER-GRANUM EURORÉGIÓ, LÉVA (Levice), LIBÁD (L'ubá), PÁRKÁNY (Stúrovo), HELEMBA (Chl'aba), valamint hazai fotográfusok számára.

A pályázat határideje: 2012. március 10.

Pályázati feltételek:
A kiállításra csak művészi igénnyel készült, keretezett, akasztóval ellátott, tárlatkész képeket fogadunk el. Egy alkotó 7 művet adhat be, a sorozat egy műnek számít (a sorozatot a zsűri megbonthatja). A beadott, keretezett képek összes felülete nem haladhatja meg a 2 m²t.

Téma:
Az ember és a víz közvetlen kapcsolata strand-, gyógy- és termálfürdőkben, továbbá tavakban, folyókban, társas és társasági lét, játékok, strandolási, szórakozási és étkezési szokások, a „vattacukortól a lángosig”.
A víz, a fény, a hullámok, árnyékok, tükröződések játéka az emberi testen (ld. André Kertész fotóját) a vízen, a vízben, a víz fölött és a víz alatt. Strandélet, strandhangulat, strandjátékok.
Technikai tudnivalók: A képek hátoldalán a nevezési lappal (letölthető nevezési lap) megegyezően fel kell tüntetni a mű címét, keletkezési évét, technikáját, méretét, értékét, a szerző nevét, címét, elérhetőségét.

A képek beadási helye:
Szent István Strandfürdő Esztergom, Malom u. 5.
Beadási napok: 2012. március 10., március 11., március 12. (Mindhárom napon 10 és 16 óra között várjuk az alkotásokat.)
A zsűrizés napja: 2012. március 13. (kedd)
Az alkotásokból kiállítás nyílik 2012. március 16-án, pénteken a Duna Múzeum Európai Közép Galériájában, majd későbbi időpontokban Léván (Levice) a Vármúzeumban (Dobóovsky Kastíel') és Párkányban (Stúrovo) a Városi Galériában (N Metská Galéria).

Díjazás:
I. helyezett Pénzjutalom vagy 1 éves bérlet (90 ezer Ft értékben)
II. helyezett ½ éves bérlet (45 ezer Ft értékben)
III. helyezett 24 alkalomra szóló bérlet (21 ezer Ft értékben)
IV. helyezett 12 alkalomra szóló bérlet (10 ezer Ft értékben)
V. helyezett 12 alkalomra szóló bérlet (10 ezer Ft értékben
A pályázók egyikének a Duna Múzeum különdíjat ajánlott fel!

A kiállítás záró ünnepélye és a díjkiosztás 2012. április 28-án, 15 órakor lesz, majd ezután avatjuk fel André Kertész emléktábláját a Szent István Strandfürdőnél. Ezt követően kezdetét veszi strandunkon a Centenáriumi Tavaszi Bál, melyre és a záró ünnepségre valamennyi résztvevőt szeretettel várunk.

A kiállítás 2012. április 30-ig látogatható, a képek május 2-án és május 3-án vihetők el a strandfürdőből. (A szlovákiai tárlatok időpontjairól értesítést küldünk valamennyi pályázónak.)

bővebben: http://www.dunamuzeum.hu

forrás: sff.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése