A jövő konyhája

Szerinted mekkora sugárral lehet meghajlítani 3D-ben a Hi-Macs Tambora akrilkőt?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülhettek fel a Jövő Konyhája kiírás pályázóinak fejében tavaly. Szervezők a nagy sikerre való tekintettel idén újra meghirdetik a pályázatot. Amelynek nyertese az általa tervezett konyhában fogadhatja a szakmai vendégeket az OTTHONDesign kiállításon 2012. április 10-14. között a HUNGEXPO területén.

Pályázati határidő: 2013. január 29.
Az idei pályázattal kapcsolatban kérdeztük a zsűriből Macsali Zsoltot a Macsali Kitchen Manufacture képviselőjét.
Mik a legjelentősebb változások tavalyhoz képest idén?
Macsali: A pályázat kihirdetése és a beadási határidő közti időt kitoltuk a tavalyihoz képest, így több idejük van a pályázóknak a 2013. Január 15.-i beadásig. Szintén újdonság, hogy lehet makettal is pályázni, mivel úgy éreztük, hogy akik 3D-ben jól rajzolnak, hatalmas előnyt élveznek azokkal szemben, akik ugyan nem az egér és a monitor ördögei, viszont vannak jó ötleteik egy minikonyhát illetően.
Tehát akkor idén minikonyhát kell tervezni?
Macsali: Igen, idén egy garzonlakás minikonyháját kell megtervezni, ahol a kivitelezésre szánt tér nem haladhatja meg a kb. 5m2. Fontos, hogy vedd figyelembe az egy garzonlakásban elvárható ételkészítési lehetőségeket.
Tervezőnek a konyhában 2 személy részére kell a biztosítania az étkezési lehetőséget.
Miket érdemes tudni a konyhabútorba felhasználható anyagokról?

Macsali: Mint tavaly, úgy idén is a verseny fő szponzora a Hi-Macs az Lg Hausys akrilkő terméke. Így a bútor tervezésekor vedd maximálisan figyelembe ezen anyag alakíthatóságát, feldolgozásában rejlő lehetőségeket a belőle alakítható szerkezeteket. Inkább kérdezz az anyagról a Hi-Macs infó vonalon 0620-9323-382, ha valamiben nem vagy biztos.
A többi anyagok tekintetében jellemzően bútoriparban használt (faforgácslap, laminált bútorlap, furnéros lapok, tömörfa, rétegelt lemez, MDF stb.) alapanyagokban gondolkozhatnak a jelentkezők.
Vasalatokban a Foresth által forgalmazott vasalatok közül válogathatsz a tervedhez.
Milyen szempontok alapján dönt a zsűri, hogy melyik pályamű lesz kivitelezve?

Macsali: Olyan pályaműveket várunk, amik egyedi ötleteket tartalmaznak, de figyelembe veszik a kivitelezhetőség realitását is, igazodnak egy garzonlakás lehetőségeihez és persze kihasználják a
Hi-Macs adta lehetőségeket.

Olvasd el a részletes pályázati anyagot a http://www.facebook.com/jovokonyhaja oldalon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése