Gondolj "bele"- Tervezz "vele"

Az EVENTUS Üzleti Művészeti Középiskola Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium pályázatot hirdet,"Gondolj bele, tervezz vele" néven, kreatív, tehetséges, 14-20 év közötti diákok számára.

A pályázat lényege az újrahasznosítás, a fogyasztói tömegkultúra melléktermékeként keletkezett hulladék észrevétele, és annak más formában való használata, a különböző anyagok felismerése és megismerése. A kreativitás és a tehetség találkozása, és annak kibontakozása. A keletkezett kommunális hulladékkal foglakoznunk kell, fel kell rá hívnunk a figyelmet, és a fiatalokat rá kell vezetnünk azok szelektív gyűjtésére, a későbbi újrafelhasználás megkönnyítése érdekében. Talán, ha a fiatalok foglalkoznak a hulladékokkal, dolgoznak, terveznek vele, és egyáltalán; a feladat elkészítése közben észreveszik, mennyi hulladék vesz minket körbe, akkor a későbbiekben nagyobb gondot és figyelmet fordítanak annak szelektálására.


Pályázati határidő: 2013. január 18.


A pályázat két kategóriája, az egy új funkcióval ellátott tárgytervezés és kivitelezés, illetve az újrahasznosítás, kihívásokkal és új ötletekkel teli feladat. Kérjük a kedves művésztanárokat, rajztanárokat, hogy buzdítsák diákjaikat, hiszen nem csak értékes nyereményeket szerezhetnek, hanem, bevezetést nyernek a "recycling art" stílusába is.

Gondolj "bele"- Tervezz "vele"

Pályázati kiírás:
1. Készíts a környezetedben fellelhető bármilyen használati hulladékból, anyagból egy újragondolt tárgyat. Fogj két vagy több már kidobott nem használt, vagy nem működő használati eszközt, anyagot, ruházd fel új funkcióval, és találj ki számára egy új NEVET. A használati eszköznek el kell térnie a felhasznált tárgyak funkcióitól.
Felhasználható anyagok: Bárminemű használati eszközök, hulladékok ( a kanáltól a betonkeverőig), ragasztó, kötél, drót, festék, stb.
Beadás és formai követelmények: Az elkészült tárgyakat digitális formában, lefotózva is el kell küldeni, (minimum 5 db fotó; 1. fotó: az elkészült eszköz magában, semleges háttér előtt, 2.-3.-4. fotó, az elkészült eszköz részletei, összeillesztési megoldásai, felületi megoldásai, 5. fotó: az eszköz használat közben. ) A fotók színesek és jó minőségűek legyenek. A használati tárggyal és a fotókkal együtt el kell küldeni a terveket is, valamint, egy legalább 1-2 oldalas leírást az elkészült tárgyról, ami magába foglalja a munkafolyamatokat is. Méretbeli megkötés nincs, a pályázatkiíró a szállítást és a postázást nem vállalja. A pályázó beleegyezik, hogy a beküldött pályázati anyagát a pályázatkiíró felhasználja, honlapján és facebook-os oldalán azokat közzé teszi, kiadványaiban és a médiában szerepelteti. Kategóriánként egy munka adható be pályázónként. A postázás vagy szállítás alatt sérült munkákért a pályázatkiíró nem tud felelősséget vállalni. A kiállítás ideje után a pályázónak kell gondoskodnia pályázati anyagának az elszállításáért.

2. Készíts a környezetedben fellelhető hulladék anyagokból egy újrahasznosított tárgyat. Ez a tárgy lehet ruha, ékszer, műalkotás, dísztárgy, lakberendezési eszköz, stb. Az elkészítendő darabnak valamilyen korstílusba be kell illenie (például: barokk ruha, szecessziós ékszer, kubista műalkotás, modern lakberendezési eszköz, stb.) Tervezd meg és készítsd el, mindent felhasználhatsz, ami a kezed ügyébe kerül.

Felhasználható anyagok: Mindenfajta hulladék, (műanyagok, papír, fém, pamut, vászon, bőr, fa, folyadékok, festék, ragasztó, kötél, zsinór, drót stb.)
Beadás és formai követelmények: Az elkészült tárgyakat digitális formában, lefotózva is el kell küldeni, (minimum 5 db fotó; 1. fotó: az elkészült eszköz magában, semleges háttér előtt, 2.-3.-4. fotó, az elkészült eszköz részletei, összeillesztési megoldásai, felületi megoldásai, 5. fotó: a tárgy milyenségétől függően , hozzá illő térben elhelyezve ) A fotók színesek és jó minőségűek legyenek. Az újrahasznosított tárggyal és a fotókkal együtt el kell küldeni a terveket is, valamint egy legalább 1-2 oldalas leírást az elkészült tárgyról, ami magába foglalja a munkafolyamatokat is. Méretbeli megkötés nincs, a pályázatkiíró a szállítást és a postázást nem vállalja. A pályázó beleegyezik, hogy a beküldött pályázati anyagát a pályázatkiíró felhasználja, honlapján és facebook-os oldalán azokat közzé teszi, kiadványaiban és a médiában szerepelteti. Kategóriánként egy munka adható be pályázónként. A postázás vagy szállítás alatt sérült munkákért a pályázatkiíró nem tud felelősséget vállalni. A kiállítás ideje után a pályázónak kell gondoskodnia pályázati anyagának az elszállításáért.
A pályázat díjazása: Kategóriánként 10 tanuló és felkészítő tanáruk egy 4 napos alkotótáborban vehetnek rész Egerben! Valamint értékes tárgy nyeremények a díjazott tanulóknak és felkészítő tanáraiknak! Bővebben A http://www.eventus.hu címünkön.


A pályamunkák beérkezési határideje - 2013 január 18.-a
Zsűrizés: 2013. január 25.

További információ kérhető:
Eventus Üzleti, Művészeti Szakképző Iskola, Alapfokú Művészetoktatás Intézmény és Kollégium
Cím: 3300 Eger, Cifrakapu tér 24.
Tel.:/fax: 36/517-510
Web: http://www.eventus.hu,
Email: iskolatitkar@eventus.hu

forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése